IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Sam Carter

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sam

avatar

Posts : 52

Profiel
Naam: Samuel Jay Carter
Partner: Single and ready to mingle? That's just another way to say I'm desperate and will take anyone in a way that rhymes.
Vereniging: ---

BerichtOnderwerp: Sam Carter   wo okt 30, 2013 12:18 pm

AND THERE IN THE BLACKLIGHT


S A M U E L Carter


-> GENERAL
name: samuel (sam) jay carter
nickname: 'sammy'; er zijn maar een paar mensen die hem zo mogen noemen. hij vind het verschrikkelijk.
age: 19
occupation: student
relationship(s): currently single
parents: felix & marlisa carter
relatives: lou [15, adopted from kenya]
hometown: wellington, somerset, uk

--> CHARACTER
traits: curious, clever, crafty, cynical, witty, down-to-earth, direct, mysterious, stubborn, a good listener.

sam is een nogal een stille jongen. op school word hij vaak gezien als een mysterieus type, die alleen praat wanneer het nodig is. hij heeft altijd wel een (goed onderbouwde) mening over alles maar hij vind het zo onnodig om die altijd maar de klas in te gooien. hij is gewoon iemand die goed nadenkt voordat hij iets zegt. daarom heeft hij ook een grote hekel aan luidruchtige en aandacht-trekkerige types, die zich zo oppervlakkig gedragen en doen alsof alles altijd perfect is in hun leven. nee, hij is meer iemand die op komt voor de underdog. sam is erg intelligent, maar zijn talenten hebben nooit de kans gekregen omdat hij thuis altijd alle verantwoordelijkheden moest dragen, en dat heeft ervoor gezorgd dat hij soms een beetje cynisch en bitter is. hij kan heel goed logisch nadenken. maar zijn vrienden kennen hem wel van een andere kant; door zijn droge humor en nuchterheid kan hij je heel erg aan het lachen krijgen.
als sam iets ziet gebeuren dat hem niet bevalt laat hij dat zeker wel merken, en als je hem kwaad maakt kan hij zelfs agressief worden. bij sommigen heeft hij zelfs een beetje een bad-boy imago. sam is heel vriendelijk; maar alleen tegen de mensen waarvan hij vindt dat ze het verdienen. zo lang hij respect voor je heeft (en jij dat voor hem hebt) is hij een hele goeie gast, en is hij eigenlijk ook een goede vriend. als je een wijs advies nodig hebt ben je bij hem op de goede plek want hij is een goede luisteraar en ondanks zijn koppigheid kan hij anderen vaak wel goed begrijpen. van leugens houd hij niet zo, dus hij zal eigenlijk altijd wel eerlijk zijn, maar dat betekent wel dat hij vaak ook heel erg direct is. iets dat sommige mensen misschien nodig hebben, maar anderen kunnen daar niet zo goed mee om gaan..

likes: cars -> books -> movies ->  puzzles -> mysteries -> french food -> smoking -> sarcasm
dislikes: prejudices -> loud people -> rules -> shallowness -> childishness
fears: confrontation -> responsibility
habits:
-> when he drinks, he drinks too much.
-> wears a lot of jackets.

--> PAST
van zijn jeugd kan sam vrij weinig herinneren. hij was eigenlijk een heel gewoon jongetje, blij met zijn ouders en blij met alles om zich heen. zijn vader was een soldaat in het leger, maar hoefde voorlopig nog niet weg van huis want hij was nog in training. en zijn moeder werkte als vrijwilligster bij een opvanghuis voor wezen en illegale vluchtelingen. ze hadden het niet al te breed, maar genoeg om gelukkig te zijn met wat ze hadden.
toen sam tien was kwam er plotseling een nieuw gezinslid bij; lou. lou was vier jaar jonger dan hem. haar ouders waren illegaal naar engeland gekomen, maar waren op zee omgekomen bij een overval door piraten uit somalië. ze was geboren in kenia en was terecht gekomen bij het opvanghuis. marlisa was meteen gehecht aan haar geraakt en had besloten om haar te adopteren.
sam voelde zich meteen haar grote broer en zorgde voor haar alsof ze altijd al bij de familie hoorde. en het voelde net alsof ze zijn echte zusje was.
toen sam dertien was moest zijn vader naar afghanistan. voor een jaar, had hij belooft, en niet meer. toen felix weg was veranderde de sfeer in huis. marlisa voelde zich eenzaam en nam een extra baantje zo dat ze bij kon verdienen, maar daardoor was ze bijna niet meer thuis. aan sam de taak om voor eten te zorgen, het huis netjes te houden en voor lou te zorgen. er ging een jaar voorbij toen ze het bericht kregen dat felix nog niet terug naar huis kon komen. hun vader had zich van groot talent bewezen en was overal erg nuttig en behulpzaam geweest, zo danig dat hij geen andere keus had dan een tijdje langer te blijven. 'een tijdje' was eerst een halfjaar, maar toen werd het een jaar, en uiteindelijk is felix carter in totaal drie jaar weggebleven van huis. toen hij thuis kwam, was alles veranderd.
sam was zestien, maar in plaats van een onverantwoordelijke tiener gedroeg hij zich als een volwassen man die voor een gezin moest zorgen. hij had zelfs zijn laatste beetje vrije tijd opgeofferd zo dat hij kon bij verdienen. natuurlijk was iedereen gelukkig dat felix weer naar huis gekomen was, maar tegelijkertijd hadden ze een beetje een gevoel van onbegrip. ze voelden zich soms kwaad, omdat felix er wel in afghanistan was maar niet voor zijn eigen gezin die hem ook heel erg nodig hadden. als hij nog langer weg was gebleven, was het gezin waarschijnlijk zelfs uit elkaar gevallen.
maar het werd niet beter toen felix thuis was. door alle dingen die hij had gezien en meegemaakt, was hij getraumatiseerd geraakt en zijn enige uitweg zag hij in de drank. sam zal nooit vergeten wat hij tegen zijn vader gezegd heeft: "misschien heb ik wel liever een moedige vader die WEG is, dan een alcoholist. ALLES beter dan dat!" en het erge was, was dat hij niet eens spijt had achteraf. het voelde goed om dat te zeggen..
vroeger had hij zijn vader altijd een held gevonden, maar nu niet meer. sindsdien is de gezelligheid en de warmte die er ooit bij de carters was verdwenen. sam deelt alleen zijn blije momenten met zijn zusje, lou, want met haar heeft hij een hele sterke band. als sam achttien word verhuizen ze naar los angeles, in de hoop om een nieuwe start te maken.TAG: HERE | WORDS: HERE | NOTES | ORANGE CARAMEL ! @ ATF
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Sam Carter
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Algemeen :: Karakter-
Ga naar: